Om Oss


Om oss – en tur i både godt og vondt.

Nå beklager vi at dette er så langt, men vi har så mye å fortelle om vår 35 års lange historie så hvis du ikke orker å lese alt så kan du huske dette:  Etablert i 1977 av Simon Yuen, pappa Tony tok over i 1982, flyttet til “gamle” Bondeheimens lokaler i 1986 hvor vi befinner oss i dag, Ting Hai var et hotell fra 1986 til 2008, ble utmerket som “En av Norges få anbefalte kinesiske spisesteder” av den verdenskjente reise guiden Lonely Planet, hadde 35 års jubileum i år og eies fremdeles av Lim familien.

Nå den lengre historien for de som orker:

Da Ting Hai ble etablert 1. Januar i 1977 så var det Norges 4. første kinesiske restaurant, og det fantes bare andre kinesiske restauranter i Oslo, Stavanger og Kristiansand. Dette faktum er vi ganske stolte av, men all æren skal vi ikke ta for det var faktisk Simon Yuen som startet Ting Hai, og navnet kommer fra hans fødeby som bærer det samme navnet. I dag er faktisk Ting Hai Arendals eldste restaurant!

I 1977 så begynte pappa Tony å jobbe hos Ting Hai som kokk og i 1982 grep pappa Tony sjansen og overtok skuta. 4 år etter kjøpet så skulle våre lokaler i Havnegata 2 pusses opp etter at Lim familiens gode venn Tor Egil Baardsen fra Scand boats kjøpte opp hele bygården. Siden kundemassene på Ting Hai også bare vokste og behovet for større lokaler var begynt å melde seg, bestemte vi oss for å bytte lokaler.

Den 3. Oktober 1986 var det tid for nyåpning av Ting Hai i Bondeheimens lokaler i Torvgata 5. Her er vi fremdeles den dag i dag. Med nyåpningen startet også en hotell drift som skulle vare i 22 år helt til hotellet dessverre ble nedlagt i 2008 ettersom det ikke lenger var kostnadseffektivt  å drive det.

Nedleggelsen av hotellet er ikke det eneste nederlaget vi har opplevd gjennom tiden. På begynnelsen av 1990-tallet så skulle vi returnere til de gamle lokalene til Ting Hai i Havnegata 2, men denne gang for å drive den eksklusive greske restauranten Zorba. Men i og med at det ikke var noe marked for en slik type restaurant i Arendal ble Zorba lagt ned etter kun to års drift, og lokalene ble da leid ut til diskoteket Helten John.

Etter en noe tøffere periode på slutten av 2000-tallet har Lim familien bestemt seg for å fornye Ting Hai blant annet ved og ikke lengre bare by på kinesisk mat, men også inkludere retter fra Sør-Øst Asia i vår meny. Pappa Tony er født i Singapore og minstemann Alf har fulgt pappas spor og studerte to år i Singapore – noe som har gitt masse inspirasjon til matretter fra Singapore, Malaysia, Thailand, Japan, Indonesia og selvfølgelig Kina. Vi håper dette vil friske opp gamle Ting Hai med nye eksotiske matopplevelser. Vi har bevisst spart på vårt gamle interiør og prøvd å mikse dette med nye elementer. Når du tar turen innom Ting Hai vil du sitte i stoler fra “gamle” Bondeheimen, spise ved bord som har stått her siden 1986, men som er oppfrisket med morderne Duni duker, bruke salt og pepperbøsser som har vært med oss hele turen gjennom, spise av nye tallerkner fra Porsgrund Porselen og smake mat forberedt med så mye kjærlighet og tålmodighet at ingen klarer å kopiere oss. Og husk, hos familien Lim er dere alltid velkomne!